Nytelse i 3000 meters høyde

av
Linn Hansen

Bussen svinger seg oppover  de siste tusen meterene til Papallacta i det ecuadorianske høylandet. Stedet ligger godt skjult i en dal, som godt kunne vært  Gudbrandsdalen eller Østerdalen. De grønne og frodige omgivelsene gjør det lett å glemme at vi befinner oss  over 3000 meter over havet, når man er ved ekvaktor.

Her oppe, blant halvtamme kolibirfugler og fargrike blomster, i overgangen mellom Amazonas og Andesfjellene, skal vi nyte de varme kildene ved Papallacta Spa og Resort.  Fem basseng med naturlig oppvarmet vann ligger til vår disposisjon en halv dag. Samt lite basseng med iskaldt vann, for å få opp blodsirkulasjonen mellom alle varmtvannsbadene.

Forfriskende og avslappende i overgangen mellom Andes og Amazonas.

Forfriskende og avslappende i overgangen mellom Andes og Amazonas.

Vannet i de naturformede bassengene skal ha en terapeutisk virkning for både kropp og sjel. Med en temperatur som varierer mellom 32 og 38 grader, er dette en  behagelig måte   å avslutte en nesten to ukers rundreise i Andesfjellene.

papallacta 023

Hotell og behandling

Spasenteret består av en offentlig badedel, hotell og et spasenter. Spaavdelingen tilbyr forskjellige spa-behandlinger som steamdusj, massasje, trykkdusj og leirebehandlinger til en billig penge. Behandlingene starter på 15 dollar, og varer fra tretti minutter til en time.

Spaavdelingen.

Spaavdelingen.

Nedenfor spaavdelingen ligger hotellavdelingen, som består av en etasjes bungalower. Fra terrassen kan du plumpe rett ut i et stort, varmt basseng, som ligger midt i “hagen” mellom bungalowene. Og prislappen for denne herligheten? Fra 63 dollar natten og oppover!

Ut på tur

– Papallacta spa har eksister har eksistert siden 2003 år, og har like mange ecuadorianere som utlendinger blant gjestene.

I tillegg til spabehandlinger og bad finnes det flotte turmuligheter i området, både på hesteryggen og til fots, og både i skyskogen utenfor senteret og i høyere opp i fjellheimen der det vegetasjonen er mindre. Tregrensen går på ca 3500 meter.

Grønt og frodig til langt over 3000 moh!

Grønt og frodig til langt over 3000 moh!

 Se flere bilder på «Around the world» med Linn på Facebook.